Κωδικός Πράξης/MIS: | 6001960 |
Ειδικός στόχος: | Ευρωπαϊκή ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων |
Σχετικοί δείκτες: | O.1.8 Αριθμός συμμετεχόντων που έλαβαν στήριξη
R.1.18 Αριθμός συστάσεων από τις αξιολογήσεις Σένγκεν και από αξιολογήσεις τρωτότητας στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων |
Δικαιούχος/οι: | ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ |
Προϋπολογισμός: | 27.590.815 € |
Κωδικός Δικαιούχου: | 1011801 |
Ημερομηνία Έναρξης Πράξης: | 31/07/2023 |
Ημερομηνία Λήξης Πράξης: | 31/12/2029 |
Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
Η Δράση αφορά στην κάλυψη του μισθολογικού κόστους, των δαπανών [κάλυψη οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας (ήτοι, ημερήσιων αποζημιώσεων εκτός έδρας, έξοδα διανυκτέρευσης και έξοδα κίνησης)] που απαιτούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία σε περίπτωση εκτέλεσης υπηρεσίας μεταγωγής, για διακόσιους πενήντα (250) Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου (Σ.Φ.Ο.Χ.), προς ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την προστασία και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Χώρας και ειδικότερα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην κάλυψη του κόστους καθηγεσιών (ωριαίες αποζημιώσεις, νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις κ.λπ.), για την υλοποίηση της εκπαίδευσης επιλαχόντων Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και αυτών που τυχόν προσληφθούν σε συμμόρφωση της Διοίκησης σε σχετικές Αποφάσεις Διοικητικού Εφετείου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Δράσης έχει συμπεριληφθεί η κάλυψη του κόστους των ενεργειών δημοσιότητας βάσει και όσων ορίζονται στον Οδηγό Επικοινωνίας ΤΑΜΕΥ 2021-2027.
Ειδικότερα, αναφορικά με τη μισθοδοσία των Σ.Φ.Ο.Χ. θα επιτευχθεί:
α) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους των διακοσίων τριάντα δύο (232) Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και επιπλέον τεσσάρων (4) Σ.Φ.Ο.Χ., οι οποίοι τυχόν θα προσληφθούν σε συμμόρφωση της Διοίκησης σε σχετικές Αποφάσεις Διοικητικού Εφετείου, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών (δεύτερο έως και πέμπτο έτος υπηρεσίας τους) και δύο (2) μηνών, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η ανανέωση τεσσάρων (4) ετήσιων θητειών, ενώ, σε μελλοντικό χρόνο, κατόπιν επαναξιολόγησης τόσο των επιχειρησιακών αναγκών των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όσο και του οικονομικού αντικειμένου της Δράσης, θα εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης του κόστους των υπόλοιπων δέκα (10) μηνών, ήτοι του έκτου έτους υπηρεσίας (5η ανανέωση).
β) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους της πρώτης θητείας (8 μήνες), μετά και την ολοκλήρωση της τετράμηνης (4) εκπαίδευσης τους, καθώς και της ανανέωσης θητείας δώδεκα (12) επιλαχόντων Σ.Φ.Ο.Χ. για χρονικό διάστημα πέντε ετών (δεύτερο έως και έκτο έτος υπηρεσίας τους). Σημειώνεται ότι, το κόστος της εκπαίδευσης θα καλυφθεί από την Πράξη με MIS 5130698 του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020.
γ) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους του πρώτου έτους υπηρεσίας, στο οποίο περιλαμβάνεται εκπαίδευση διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, για δύο (2) επιλαχόντες Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και η ανανέωση ετήσιων θητειών, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών (δεύτερο έως πέμπτο έτος υπηρεσίας τους).
Παραδοτέα πράξης:
Τα παραδοτέα της δράσης θα είναι η κάλυψη του μισθολογικού κόστους, των δαπανών [κάλυψη οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας (ήτοι, ημερήσιων αποζημιώσεων εκτός έδρας, έξοδα διανυκτέρευσης και έξοδα κίνησης)] που απαιτούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία σε περίπτωση εκτέλεσης υπηρεσίας μεταγωγής, για διακόσιους πενήντα (250) Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου (Σ.Φ.Ο.Χ.), προς ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την προστασία και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Χώρας και ειδικότερα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και στην κάλυψη του κόστους καθηγεσιών (ωριαίες αποζημιώσεις, νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις κ.λπ.), για την υλοποίηση της εκπαίδευσης επιλαχόντων Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και αυτών που τυχόν προσληφθούν σε συμμόρφωση της Διοίκησης σε σχετικές Αποφάσεις Διοικητικού Εφετείου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Δράσης έχει συμπεριληφθεί η κάλυψη του κόστους των ενεργειών δημοσιότητας βάσει και όσων ορίζονται στον Οδηγό Επικοινωνίας ΤΑΜΕΥ 2021-2027.
Ειδικότερα, αναφορικά με τη μισθοδοσία των Σ.Φ.Ο.Χ. θα επιτευχθεί:
α) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους των διακοσίων τριάντα δύο (232) Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και επιπλέον τεσσάρων (4) Σ.Φ.Ο.Χ., οι οποίοι τυχόν θα προσληφθούν σε συμμόρφωση της Διοίκησης σε σχετικές Αποφάσεις Διοικητικού Εφετείου, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών (δεύτερο έως και πέμπτο έτος υπηρεσίας τους) και δύο (2) μηνών, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η ανανέωση τεσσάρων (4) ετήσιων θητειών, ενώ, σε μελλοντικό χρόνο, κατόπιν επαναξιολόγησης τόσο των επιχειρησιακών αναγκών των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όσο και του οικονομικού αντικειμένου της Δράσης, θα εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης του κόστους των υπόλοιπων δέκα (10) μηνών, ήτοι του έκτου έτους υπηρεσίας (5η ανανέωση).
β) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους της πρώτης θητείας (8 μήνες), μετά και την ολοκλήρωση της τετράμηνης (4) εκπαίδευσης τους, καθώς και της ανανέωσης θητείας δώδεκα (12) επιλαχόντων Σ.Φ.Ο.Χ. για χρονικό διάστημα πέντε ετών (δεύτερο έως και έκτο έτος υπηρεσίας τους), Σημειώνεται ότι, το κόστος της εκπαίδευσης θα καλυφθεί από την Πράξη με MIS 5130698 του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020.
γ) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους του πρώτου έτους, στο οποίο περιλαμβάνεται εκπαίδευση διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, για δύο (2) επιλαχόντες Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς και η ανανέωση ετήσιων θητειών, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών (δεύτερο έως πέμπτο έτος υπηρεσίας τους).
Τροποποίηση Απόφασης ένταξης / 6001960